top of page

Zij Leeft

wandelcoaching

  • Black Instagram Icon
Search

Koudwatervrees

Koudwatervrees betekent: overdreven terughoudendheid bij het beginnen van iets nieuws.

Ik heb dit letterlijk ondervonden bij de stap in het ijsbad. Ik stond aan de grond genageld, mijn voet wilde de stap niet zetten.


Mijn gedachten hielden me tegen: Wat als het pijn zou doen en ik moest opgeven, wat als ik mijn ademhaling niet onder contole krijg en iedereen kijkt naar mij.

Er voerden zich een strijd in mij af, waardoor mijn voeten die stap niet wilden zetten: koudwatervrees.


Angst voor het onbekende, controleverlies. Deze 2 dingen, diep verborgen, die mij in het leven ook onbewust vaak tegen houden om stappen te zetten, overwon ik door tegen mezelf te zeggen: "Kom op!" En mijn dochter die zei: "Je kunt dit!"


Je kunt dit. En toen de 1e stap, niet aarzelen, 2e voet erbij. KOUD. Zitten, liggen, hoge ademhaling. Roy coachte me erdoorheen. Ik dacht alleen maar: "Ik kan dit!"


En dat overwinningsgevoel na het ijsbad, was met geen pen te beschrijven. Het was stil in mij. Rust. Ik had iets in mezelf overwonnen. Er kwamen daarna stappen in mijn leven, die ik makkelijker maakte, omdat ik dat stemmetje in mijn hoofd hoorde: "Ik kan dit!"


Waarvoor heb jij koudwatervrees? Welke drempels moet jij over en welke gedachtes spelen er dan door je hoofd?

Luister daar eens naar, stop ze niet weg, ze vertellen je meer dan je denkt.

En is het tijd voor een nieuwe stap, zet die eerste stap. Heb je hier hulp bij nodig, neem vrijblijvend contact met me op.




12 views0 comments

Recent Posts

See All

Leven 👐

Wat is leven eigenlijk? Je hebt ook overleven, dan leef je wel, maar word je geleefd door het verleden. Door gebeurtenissen waarin je...

Comments


bottom of page