top of page
Search

De eerste kraamweek.

Updated: Dec 2, 2021

Net weer een kraamgezin afgesloten en we eindigden allebei met: “Wat een intense week.” We zijn de hele week met de borstvoeding bezig geweest. Ik krijg vaak de reactie terug van een kraamvrouw: “Ik heb nergens gelezen dat borstvoeding de eerste dagen zo intensief is.”

Wat ik vaak zie als kraamverzorgster is:

  • Dat de baby moeilijk aan de borst hapt.

  • Dat de borstvoeding langzamer op gang komt.

  • Dat een baby niet genoeg binnen krijgt, waardoor je moet gaan kolven.

  • Dat je het aanleggen echt moet leren en om samen te werken met je baby.

  • Je je baby moet leren kennen. Neem daar de tijd voor.

Dat wij, kraamverzorgsters heel creatief en oplossingsgericht moeten nadenken, om de eerste stappen van de borstvoeding in goede banen te leiden. Ons doel is om de 8e dag af te sluiten en te weten: de baby krijgt genoeg voeding binnen.

En daardoor kan je je kraamweek als intens ervaren. Je wordt een soort geleefd, alles voor de kleine. Ik denk dat het helpt om je hoofd erop in te stellen: Het wordt een drukke week, met als resultaat: Een buikje dat goed gevuld is en dat geeft een overwinningsgevoel: Het is gelukt! Merk je dat je in de overleefstand blijft hangen en je zou graag handvatten krijgen om daaruit te komen. Neem vrijblijvend contact met me op.




20 views0 comments

Recent Posts

See All

Leven 👐

Wat is leven eigenlijk? Je hebt ook overleven, dan leef je wel, maar word je geleefd door het verleden. Door gebeurtenissen waarin je...

Comments


bottom of page